Bio rooibos

  • Bio rooibos
  • Bio Rooibos herbata

Bio Rooibos Červený

Dostępność: W magazynie

11,88 zł

Rooibos czerwony krzew, pochodzący z Południowej Afryki. Krzew osiąga 1,5 metra wysokości i uprawiany jest w górach Cedar. Tereny te, posiadają piaszczyste gleby, a klimat charakteryzuje się suchym latem, natomiast zimą porą deszczową.


Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki bio certifikace čajů

* wymagane pola

11,88 zł

Bio Rooibos – powstaje z rosnącego w Republice Południowej Afryki czerwonokrzewu (Aspalathus linearis), jest więc rośliną odmienną od Camellia sinensis (czyli herbaty). Charakteryzuje się łagodnym smakiem, z lekko wyczuwalnymi zbożowymi nutami oraz miodowym, naturalnie słodkim posmakiem..


 

Składniki:  BIO rooibos 

Použijte 1 lžičku sypaného čaje na 150 ml vody. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 stupňů Celsia a nechte jej louhovat 3 až 5 minuty.


Pro plnější chuť doporučujeme použít více čajových lístků nebo prodloužit dobu louhování. Čajové lístky je možné přelít vroucí vodou znovu. Získáme sice nálev slabší barvy, který ale neztrácí nic ze své výtečné chuti.

3 až 6g
100 °C
3 až 5 minut

COOKIES Z VANILKY A ROOIBOSU 

50 grams sugar

2 polévkové lžíce čaje rooibos

1 ks vanilkový lusk  COOKIES Z VANILKY A ROOIBOSU

150g mouky

30g moučkového cukru

1/4 čajové lžičky soli

1 čajová lžička vanilky

2 čajové lžičky mléka

120g nesoleného mléka

1 1/2 polévkové lžíce třtinového cukru

Postup:

Na rozehřátou pánev přidáme Rooibos a pražíme cca 2 minuty (ne moc do tmava). Přendáme do mísy a necháme vychladnout.

Z ingrediencí v robotu připravíme těsto, které přendáme na třtinovým cukrem posypaný vál. Vyválíme pravidelný váleček.

Pečeme po dobu 12 minut dokud nezačnou hnědnout.