Bio rooibos

  • Bio rooibos
  • Bio Rooibos herbata

Bio Rooibos Czerwony

Dostępność: W magazynie

15,84 zł

Rooibos czerwony krzew pochodzi z Południowej Afryki. Krzew osiąga 1,5 metra wysokości i uprawiany jest w górach Cedar. Tereny te posiadają piaszczyste gleby, a klimat charakteryzuje się suchym latem, natomiast zimą porą deszczową.


Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki bio certifikace čajů

* wymagane pola

15,84 zł

Bio Rooibos czerwony – powstaje z rosnącego w Republice Południowej Afryki czerwonokrzewu (Aspalathus linearis), jest więc rośliną odmienną od Camellia sinensis (czyli zwykłej herbaty). Charakteryzuje się łagodnym smakiem z lekko wyczuwalnymi zbożowymi nutami oraz miodowym, naturalnie słodkim posmakiem.


 

Składniki: BIO rooibos 100%

Użyj 1 łyżeczki herbaty na 150 ml wody. Wlej wodę o temperaturze 100 stopni Celsjusza i pozwól mieszance zaparzać się przez 3-5 minut.

Aby uzyskać pełniejszy smak zalecamy stosowanie większej ilości liści herbaty lub wydłużenie czasu wymywania. Liście herbaty można ponownie zalać wrzącą wodą. Dostajemy cieńszy wlew koloru, ale nie traci on swojego doskonałego smaku.

 
3 do 6g
100 °C
3 do 5 minut

Ciastka waniliowe z herbatą rooibos 

50 g cukru

2 łyżki herbaty rooibos

sztuka wanilii pod COOKIES Z VANILKI I ROOIBOS

COOKIES Z VANILKY A ROOIBOSU

150 g mąki

30 g cukru pudru

1/4 łyżeczki soli

1 łyżeczka wanilii

2 łyżeczki mleka

120 g niesolonego mleka

1 1/2 łyżki cukru pudru

Przepis:

Dodaj Rooibos na rozgrzaną patelnię i piecz przez 2 minuty (uważaj, żeby ich nie przypiec). Przenieś liście do miski i pozostaw do ostygnięcia.

Przygotuj ciasto ze składników, dodaj herbatę i posyp mieszankę cukrem trzcinowym. Rozwałkuj i wytnij kształt ciastek.

Piecz przez 12 minut, aż staną się brązowe.