Zielony rooibos to napój o pysznym, orzeźwiającym smaku. Produkowany jest z czerwonokrzewu, uprawianego na niewielkim obszarze w Południowej Afryce. Liście krzewów zbiera się, kruszy i, w przeciwieństwie do czerwonych Rooibos, nie poddaje się fermentacji.
Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki
Zielony rooibos zawiera, podobnie jak czerwony Rooibos, dużą ilość witamin i minerałów, takich jak witamina C, przeciwutleniacze i duże ilości żelaza.
Zielony rooibos zawiera więcej przeciwutleniaczy i pierwiastków śladowych. Ze względu na fakt, że zielony rooibos nie jest sfermentowany, pomaga on zwalczać bóle głowy czy bezsenność. Zawarte w nim substancje wspomagają tworzenie serotoniny, tak zwanego hormonu szczęścia, który łagodzi bóle głowy, depresję i zaburzenia snu.
Zielony Rooibos nie ma typowego brązowo-czerwonego koloru. Wyróżnia się żółtym kolorem i naturalnym aromatem trawy. Jest również świetny jako mrożona herbata. W swojej ojczyźnie, RPA, Rooibos pije się wyłącznie z mlekiem i cukrem.
Zielony niefermentowany Rooibos organiczny (pochodzi z upraw organicznych, są to: systemy produkcji roślin, które ogólnie wykluczają stosowanie nawozów syntetycznych, pestycydów oraz innych substancji chemicznych).
Login and Registration Form