BIO Rooibos zielony

  • BIO Rooibos zielony

BIO Rooibos zielony

Dostępność: W magazynie

15,12 zł

Zielony rooibos to napój o pysznym, orzeźwiającym smaku. Produkowany jest z czerwonokrzewu, uprawianego na niewielkim obszarze w Południowej Afryce. Liście krzewów zbiera się, kruszy i, w przeciwieństwie do czerwonych Rooibos, nie poddaje się fermentacji.



Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki        bio certifikace čaje rooibos

* wymagane pola

15,12 zł

Zielony rooibos zawiera, podobnie jak czerwony Rooibos, dużą ilość witamin i minerałów, takich jak witamina C, przeciwutleniacze i duże ilości żelaza.


Zielony rooibos zawiera więcej przeciwutleniaczy i pierwiastków śladowych. Ze względu na fakt, że zielony rooibos nie jest sfermentowany, pomaga on zwalczać bóle głowy czy bezsenność. Zawarte w nim substancje wspomagają tworzenie serotoniny, tak zwanego hormonu szczęścia, który łagodzi bóle głowy, depresję i zaburzenia snu.

Zielony Rooibos nie ma typowego brązowo-czerwonego koloru. Wyróżnia się żółtym kolorem i naturalnym aromatem trawy. Jest również świetny jako mrożona herbata. W swojej ojczyźnie, RPA, Rooibos pije się wyłącznie z mlekiem i cukrem.

Składniki: BIO zielony rooibos

Użyj 1 łyżeczki herbaty na 150 ml wody. Wlać wodę do wrzącej wody i pozostawić do zaparzenia na 3 do 5 minut. Jeśli przygotowujesz herbatę w czajniku, dodaj dodatkową łyżeczkę herbaty. Aby uzyskać pełniejszy smak, zalecamy stosowanie większej ilości liści herbaty lub wydłużenie czasu wymywania. Liście herbaty można parzyć kilkukrotnie.

3 do 6g
100 °C
3 do 5 minuty

Mogą cię również zainteresować następujące produkty