Dostawy za zamówienia od 299 zł, ZA DARMOVíce informací
Herbata z Brazylii

Brazylia, podobnie jak RPA, znana jest z produkcji tak zwanych herbat „schludnych”. Ich najbardziej znane herbaty to południowoafrykańskie Lapacho i brazylijskie Maté.


Herbatę Lapacho otrzymuje się z czerwonej kory drzewa o tej samej nazwie, rosnącego głównie w Brazylii. Poza soczystym smakiem ma również pozytywny wpływ na układ odpornościowy naszego organizmu, a także ma znaczące właściwości lecznicze, szczególnie w przypadku chorób gorączkowych, zapalenia oskrzeli, nerek lub żołądka. Herbata Lapacho działa przeciwzapalnie i wzmacnia krążenie krwi i serce. Dzienna zalecana dawka to 2 do 3 filiżanek herbaty dziennie.

Herbata Yerba Mate to napój otrzymywany z gałęzi i liści Paragwaju, wiecznie zielonego drzewa, które osiąga wysokość do 15 metrów. Paragwajski ostrokrzew jest uprawiany w Ameryce Południowej, a liście z liści znane są przede wszystkim ze swoich pobudzających efektów. Chociaż zawiera bardzo małe ilości kofeiny, wspomaga działanie naszego układu nerwowego, przyspiesza metabolizm i znacznie wzmacnia odporność naszego organizmu. Yerba mate jest również polecana na odchudzanie, ponieważ tłumi uczucie głodu i wspomaga redukcję masy ciała.

Yerba Mate jest również wyjątkowa dzięki temu, jak jest przygotowywana. Zgodnie z tradycyjnym sposobem przygotowywania herbaty z Ameryki Południowej, yerba powinna być podawana w misce dobrze wyciętej dyni o krótkiej szyi (zwanej Calabas). Herbatę powoli wyciska się specjalną, metalową lub bambusową słomą, zwaną bombillą, która służy również jako sito.

Herbata z Brazylii

Filter
Ustaw kierunek malejący

Produkty 4

na stronę
Filter
Ustaw kierunek malejący

Produkty 4

na stronę